FRISS HÍREK

Városunkban ülésezett a megyei közgyűlés

Az ülés a Bács-Kiskun Megyei Értéktárba felvett értékek okleveleinek átadásával indult. Oklevelet kapott Kovács Miklós, kékfestőmester és Szántó István, a Kerekdombi termálfürdő tulajdonosa is. (További részletekért kattintson a címre!)

Útfelújítás Tiszakécske és Kerekdomb között

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága saját beruházásban megkezdi a 4625-ös országos közút Tiszakécske - Kerekdomb közötti külterületi szakaszán az útfelújítást. Ennek keretében megújul az útpálya, valamint az útpadka. A kivitelezőtől kapott tájékoztatás szerint a munkálatok 2016. április 13-án kezdődnek és várhatóan 3 héten belül be is fejeződnek. A forgalomkorlátozásból adódó esetleges kényelmetlenségért elnézést kér a kivitelező.

Munkáltatói fórumot tartottak

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, Tiszakécskei Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya április 5-én a Tiszakécskei Járási Hivatal tárgyalótermében tartotta meg a GINOP-5.1.1-15/2015-00001 számú „Út a munkaerőpiacra” elnevezésű projektjének munkáltatói fórumát.

ÖNKORMÁNYZAT

Pályázati felhívás

Tiszakécske Város Képviselő-testülete Pénzügyi Vagyonhasznosító és Településfejlesztési Bizottsága pályázatot hirdet a Tiszakécske, Szent Imre tér 6. szám alatt (Hrsz.: 1024 alatt nyilvántartott) található üres épület, valamint a hozzá tartozó 60 m2-es terasz (összesen 868 m2) étterem, vendéglátás céljára történő bérbeadására vonatkozóan.

Ebzárlatot rendeltek el

A veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008. (XII.20.) FVM rendelet (továbbiakban:R) 8.§ (5) pontja alapján Kecskemét Járás közigazgatási területén, valamint Tiszakécske Járás közigazgatási területén 2016. április 2. napjától számított 21 napig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendeltek el.

LÁTNIVALÓK

Tisza-parti Gyógy-és
Élményfürdő

A Dél-alföldi régió Magyarország legkedvezőbb éghajlatú, napsütéses órákban leggazdagabb vidéke. A föld mélyében is értékes kincset rejt ez a táj, a gyógyító erejű termálvizet.

Kerekdombi Termálfürdő

A fél évszázada működő termálfürdőt 2014-ben teljes körűen felújították és bővítették.