cgyimesTestvérvárosainkclubbecke

“…minél régibb a barátság, annál erősebb a fény …”

Tiszakécskének két testvérvárosa van, Lübbecke és Gyimesfelsőlok.

Lübbeckei kiránduláson Bodor Piroska Gyimesfelsőlok, Gerhard Bösch Lübbecke, Kovács Ernő Tiszakécske polgármestere a 15 éves évfordulón

Lübbeckei kiránduláson Bodor Piroska Gyimesfelsőlok, Gerhard Bösch Lübbecke,
Kovács Ernő Tiszakécske polgármestere a 15 éves évfordulón

Lange Straße 32 éves lübbeckei testvérvárosi kapcsulatunk néhány sportszerető embernek köszönhető. Az évek során egymás gazdasági, kulturális helyzetének megismerésén kívül városainkban a tapasztalatok átadására is sor került az élet számos területén. Elősegítettük a baráti kapcsolatok felvételét, egymás kölcsönös megismerését, a cserekapcsolatokat és az együttműködést városaink polgárai, egyesületei, civil szervetei között, a sport, a kultúra az oktatás, a gazdaság, valamint az idegenforgalom területén.

Minden évben meglátogatjuk egymást, egyik évben a német barátainkat látjuk vendégül városunkban, a következő évben pedig a magyar delegáció tagjait fogadják a lübbeckeik, és minden alkalmommal élményekben gazdag, érdekes programokkal teli napokat tölthetünk együtt.

Gyimesfelsőlok

A gyimesfelsőlokiakkal kialakult barátságunk már 27 éve tart. Kezdetben a két település önkormányzata került kapcsolatba egymással, majd az évek folyamán egyre több ágon is érvényre jutott az egymás megismerése és saját magunk bemutatása iránti vágy. Hamarosan kapcsolat jött létre az iskolák, majd a népzene, néptánc, kézművesség, festészet művelői között is.
Évente több alkalommal látogatjuk meg kölcsönösen egymást, a legfontosabb események, ünnepségek alkalmából.