Koronavírus járvánnyal kapcsolatos tiszakécskei intézkedések (Folyamatosan frissül!)

2020.04.04.

KÖZTERÜLETEK FERTŐTLENÍTÉSE

Tiszakécskén, Tiszabögön és Kerekdombon is fertőtleníttetni fogja a közterületeket Tiszakécske Város Önkormányzata április 4-én és 5-én este.

Holnap este 18.00 órától Tiszabögről indulva Tiszakécske irányába kezdődik meg a forgalmasabb közterületek fertőtlenítése- tájékoztatott Tóth János, Tiszakécske város polgármestere, aki elmondta, hogy a fertőtlenítést a Városgondnokság munkatársai végzik majd el, szakemberek irányítása mellett. A város vezetése jelölte ki a településen azokat a helyszíneket, ahol a fertőtlenítést el lehet végezni.

Tisztelettel kérjük a lakosokat, hogy a munkalátok ideje alatt ne akadályozzák a szakembereket a fertőtlenítés elvégzésében, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy a koronavírus járvány terjedése ellen hatékonyan vegyük fel a harcot. Mindenkinek köszönöm szépen a türelmét, megértését – hangsúlyozta városunk vezetője. – Vigyázzunk egymásra!

A fertőtlenítés egy Virkon S por nevű, professzionális fertőtlenítőszerrel történik majd.

2020.04.02.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal
TISZAKÉCSKEI JÁRÁSI HIVATAL FOGLALKOZTATÁSI OSZTÁLY

A koronavírus-fertőzés miatt kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel a kormányhivatalok és járási/kerületi hivatalok a következő módon korlátozzák ügyfélfogadásukat:

 

         FELHÍVÁS

·     Ügyintézésre kizárólag elektronikusan vagy telefonon előzetesen lefoglalt időpontban van lehetőség
     Az ügyfélszolgálatok korlátozhatják az egyidejűleg az ügyféltérben tartózkodó ügyfelek számát.    Kérjük, hogy ügyintézéskor csak indokolt esetben érkezzen kísérővel! · Elkerülhetetlen személyes ügyintézés esetén, várakozáskor kérjük betartani az ügyfelek közötti legalább 1,5-2 méter „szociális” távolságot!  elfelejtett Ügyfélkapu azonosító esetén az ingyenesen hívható  1818-as számon kapható segítség 

·

Ügyfélszolgálatunkra a következő elérhetőségeken jelentkezhet be, vagy kérhet időpontot:

 eugyintezes.munka.hu vagy

foglalkoztatas.tiszakecske@bacs.gov.hu vagy

76/795-501 telefonon vagy

saját ügyfélkapun

 

További információk: http://www.kormanyhivatal.hu/hu/bacs-kiskun/szervezet vagy: http://bkmkh.hu/


Az Egészségügyi Központ közleménye:

Tisztelt Pácienseink!
A veszélyhelyzet miatti sürgősségi ellátás rendelési ideje április 06-tól április 17-ig a következő:

Április 06. hétfő:      9-11-ig       dr. Telepovszki Ágnes
Április 07. kedd:     14-16-ig      dr. Kerekes Réka
Április 08. szerda:  14-16-ig      dr. Telepovszki Ágnes
Április 09. csütörtök: 14-16-ig   dr. Kerekes Réka
Április 10. péntek:   munkaszüneti nap

Április 13. hétfő:      munkaszüneti nap
Április 14. kedd:      14-16-ig     dr. Telepovszki Ágnes
Április 15. szerda:   14-16-ig     dr. Kerekes Réka
Április 16. csütörtök: 14-16-ig   dr. Telepovszki Ágnes
Április 17. péntek:    9-11-ig      dr. Kerekes Réka

2020.03.31.

A Tiszakécskei Polgármesteri Hivatal Tanácskozótermében március 31-én tartottak megbeszélést a koronavírus járvánnyal kapcsolatos további helyi intézkedések tekintetében. Cikkünk folyamatosan frissül, melyben a legfontosabb információkról tájékozódhatnak.

A megbeszélést Tiszakécske Város Önkormányzatának vezetője, Tóth János polgármester hívta össze, melyen részt vett Petrezselyem László, a település alpolgármestere, Gombosné Dr. Lipka Klaudia, városunk jegyzője, Dombiné Horpácsi Mária aljegyző, Tóth Tibor, a helyi rendőrőrs parancsnoka és a városi intézmények vezetői: Kis Ernő (Városgondnokság), Szendreiné Kiss Judit (Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium), Bertalanné Badari Katalin (Városi Óvodák és Bölcsőde), Novákné Lovas Erzsébet (Egyesített Szociális Intézmény és Egészségügyi Központ) és Aracs Eszter (Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár). A március végi egyeztetésen részt vett Horváth Ágnes a Kecskeméti Szakképzési Centrum Tiszakécskei Kiss Bálint Szakközépiskolájának vezetője és Balla Norbert, a Tiszakécskei Református Kollégium Általános Iskola és Gimnázium igazgatója is.

A megbeszélésen településünk polgármesterét tájékoztatták az intézményvezetők a kialakult helyzetben az általuk vezetett intézmények működéséről, illetve az azoknál meghozott biztonsági szabályok ellátásáról.

Tóth János, polgármester döntése értelmében a bölcsődei és az óvodai rendkívüli szünet visszavonásig érvényben marad. Az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár továbbra sem látogatható.

Felhívás:

Tisztelt Tiszakécskei Lakosok!

A koronavírus járvány elleni védekezéssel összefüggő feladatokat az önkormányzat a jelenlegi helyzetben a rendelkezésre álló személyi állományával teljes mértékben el tudja látni.

A járvány fokozódása esetén azonban szükségessé válhat önkéntesek bevonása.

A fentiek alapján várjuk azon 18 évet betöltött, fiatalabb felnőtt korosztályba tartozó, teljesen egészséges és a vírusfertőzés által sem közvetlenül, sem közvetetten nem érintett személyek jelentkezését, akik szükség esetén szívesen segítenének bevásárlásban, egyéb feladatok ellátásában.

Jelentkezni névvel és telefonszámmal hétköznaponként 8.00 és 13.00 óra között az 06-20/806-4859 telefonszámon vagy az onkentes@tiszakecske.hu e-mail címen lehet.

Köszönettel: Tóth János

Tiszakécske város polgármestere


Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy a Városi Óvodák és Bölcsőde intézményben Tiszakécske Város Polgármestere a veszélyhelyzetre való tekintettel a rendkívüli szünetet határozatlan ideig, visszavonásig meghosszabbította.

Továbbra is lehetőséget biztosítunk az óvodai és bölcsődei fogadására azoknak a gyermekeknek, akiknek biztonságos elhelyezéséről a szülők nem tudnak gondoskodni.

Az óvodai és bölcsődei elhelyezés iránti igényeket az alábbi elérhetőségeken jelezzék:

                 Telefon: 76/542-069

                 E-mail: varosiovodak@tiszakecske.hu

Kérjük Önöket, hogy lehetőleg tartsák otthon gyermekeiket és csak rendkívül indokolt esetben vegyék igénybe az óvodai és bölcsődei ellátást.

Amennyiben feltétlenül szükséges a gyermek óvodai vagy bölcsődei elhelyezése, a szülő az óvoda, illetve a bölcsőde épületébe nem léphet be. A gyermekeket a kapuban az óvoda, illetve a bölcsőde dolgozója veszi át a szülőtől, illetve adja át a szülőnek távozáskor.

Amennyiben étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna) igényel gyermekének a rendkívüli szünet idejére, kérjük a fent említett elérhetőségeken jelezze.

A továbbiakról folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.

Tiszakécske, 2020. március 31.

Badari Katalin

intézményvezető

A bölcsődei és óvodai beiratkozással kapcsolatos információk:


Országos kijárási korlátozás: itt olvasható!


2020.03.26.

Felhívás

Tisztelt Tiszakécskeiek!

Az elmúlt időszakban többen jelezték a város önkormányzatánál, hogy pénzbeli felajánlással vagy egyéb adományokkal segítenének a koronavírus járvány okozta kialakult helyzetben rászorulóvá váló tiszakécskei polgártársainknak.

Ennek okán a Tiszakécske Városért Közalapítványon keresztül elérhetővé tettünk egy számlaszámot, ahová a felajánlásokat elküldhetik:

11732208 – 20035901

Kérjük, hogy az utalás közlemény rovatában az alábbi szöveg szerepeljen:

adomány2020

A beérkező pénzösszeget a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat kezeli majd. A rászorulók nem pénzt fognak kapni, hanem tartós élelmiszert, számukra szükséges gyógyszereket és egészségügyi eszközöket.

Várjuk azoknak a cégeknek, magánszemélyeknek a felajánlásait, akik segíteni szeretnének a kialakult helyzet miatt bajbajutottakon!

Köszönettel: Tóth János, Tiszakécske város polgármestere


A szelektív- és a zöldhulladék az eredetileg meghirdetett időpontokban, egyéb rendelkezésig ismét elszállításra kerül.

Mivel a szállítást nem minden esetben az eddig megszokott személyek végzik, az esetleges problémákért előre is elnézést kérünk.

Tiszakécske Város Polgármesteri Hivatala


Ülésezett a képviselő-testület

Tiszakécske Város Önkormányzatának képviselő-testülete március 26-án ülésezett a Városháza tanácskozó termében.

A testületi ülés elején Tóth János, városunk polgármestere tájékoztatta a képviselőket az elmúlt időszak városi híreiről, a koronavírus járvánnyal kapcsolatos tiszakécskei intézkedések meghozataláról. Tóth János elmondta, jelenleg négy személy van hatósági házi karanténban a városban és továbbra sincsen koronavírus fertőzéssel diagnosztizált beteg.


Tisztelt Tiszakécskeiek! Továbbra is kérem mindenkinek a türelmét és megértését a kialakult helyzettel kapcsolatban! Településünkön továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg, az eddigi információink szerint. Kérek mindenkit, hogy kövessék a központilag kihirdetett útmutatásokat! A város vezetése, önkormányzati kötelezettségei alapján, minden szükséges lépést megtett és megtesz majd a jövőben is a koronavírus járvány terjedésének megelőzésével kapcsolatosan. Mindenki vigyázzon magára és hozzátartozóira! Aki teheti, továbbra is maradjon otthon – tájékoztatta a Kécskei Krónikát Tóth János, városunk polgármestere.

Felhívás Tiszakécskén élő, de más településen tanuló diákok részére

Tisztelt Szülők! Tisztelt Diákok!

Az intézményi gyermekétkeztetés biztosítása azon önkormányzat feladata, ahol az iskola található.

Tekintettel azonban arra, hogy iskolalátogatási tilalom áll fenn, és az iskolákban tantermen kívüli, digitális munkarend került bevezetésre, így azon diákok, akik nem helyben Tiszakécskén, hanem más városokban (településen) tanulnak, de Tiszakécskén, Kerekdombon, Tiszabögön laknak, ebédet igényelhetnek, amit jelezni tudnak hétköznapokon 8.00-15.00 óra között az alábbi telefonszámon:

06-30/877-7531

Tóth János, polgármester

Szünetel a csomagolási és biológiailag lebomló hulladékok begyűjtése

A csomagolási és biológiailag lebomló hulladékok begyűjtése az FBH NP. Kft, mint közszolgáltató válogatóművének leállítása és egyéb műszaki okok miatt, Tiszakécske Város közigazgatási területén – a korona vírusos fertőzésveszély miatt kihirdetett vészhelyzet idejére – határozatlan időtartamra 2020.03.23-tól felfüggesztésre kerül.

A kommunális hulladékok (110 literes kukák) heti ürítése nem változik.2020.03.23.

A csomagolási és biológiailag lebomló hulladékok begyűjtése az FBH NP. Kft, mint közszolgáltató válogatóművének leállítása és egyéb műszaki okok miatt, Tiszakécske Város közigazgatási területén – a korona vírusos fertőzésveszély miatt kihirdetett vészhelyzet idejére – határozatlan időtartamra 2020.03.23-tól felfüggesztésre kerül.

A kommunális hulladékok (110 literes kukák) heti ürítése nem változik!!!!!!

Koronavírus járvánnyal kapcsolatos tiszakécskei hírek /2020.03.20./

A koronavírus járvány miatt kialakult veszélyhelyzet kapcsán több új, helyi intézkedésre is szükség volt. Ezeket gyűjtöttük össze cikkünkben.

BKM KH Tiszakécskei Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály

A koronavírus-fertőzés miatt kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel a BKM KH Tiszakécskei Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán a következő módon korlátozzák ügyfélfogadásukat:

 • Ügyintézésre kizárólag elektronikusan vagy telefonon előzetesen lefoglalt időpontban van lehetőség
 • Az ügyfélszolgálatok korlátozhatják az egyidejűleg az ügyféltérben tartózkodó ügyfelek számát.
 • Kérjük, hogy ügyintézéskor csak indokolt esetben érkezzen kísérővel!
 • Elkerülhetetlen személyes ügyintézés esetén, várakozáskor kérjük betartani az ügyfelek közötti legalább 1,5-2 méter „szociális” távolságot!
 • Ügyfélszolgálatunkon a következő elérhetőségeken tájékozódhat: Foglalkoztatási támogatások, álláskeresési ellátások hatósági ügyei 06 76 795 501, foglalkoztatas.tiszakecske@bacs.gov.hu

További információk:

http://www.kormanyhivatal.hu/hu/bacs-kiskun/hirek/kizarolag-idopontfoglalassal-tortenik-az-ugyintezes-a-kormanyhivatali-ugyfelszolgalatokon-az-elkeszult-okmanyokat-postan-kezbesitik-nem-kozlekednek-a-mobilizalt-kormanyablakok

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)

Egyesített Szociális Intézmény és Egészségügyi Központ

Közérdekű információk a rendkívüli helyzetben

Tisztelt Lakosság!

Az Egyesített Szociális Intézmény és Egészségügyi Központ Család- és gyermekjóléti Szolgálat munkatársai a koronavírus miatt kialakult rendkívüli helyzetben mindannyiunk érdekében az alábbi információkat szeretnék megosztani Önökkel:

– Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási ideje:  Csak személyesen intézhető, halaszthatatlan ügyekben a Polgármesteri Hivatalban minden hétköznap 8.00-9.00 óra között állnak rendelkezésre, a Vásár utcai középső bejáratnál. Központi telefonszám: 06 76/441-355

– Amennyiben Ön 70. életévét betöltött személy, és ellátásáról családtagjai, ismerősei nem tudnak gondoskodni, vagy tud a környezetében élő ilyen személyről, kérjük, jelezze az alábbi telefonszámokon 8.00-15.00 óra között: 06 20/235-2783; 06 76/542-065; 06 76/542-066

– Család- és gyermekjóléti Szolgálat hétfőtől csütörtökig 8:00-16:00 óráig, pénteken 8:00-13:00 óráig fogadja azokat a hívásokat, amelyben rászoruló gyermekek, felnőttek, idősek érdekében kérnek segítséget. Elérhetőség: 06 76/542-056,06 76/542-057,06 76/542-058

Kérjük Önöket, hogy vigyázzanak magukra és egymásra is! Merjen segítséget kérni, ha úgy érzi, hogy önmaga kevés a probléma megoldáshoz!

Fogorvosi rendelés:

Mindenki csak és kizárólag sürgősségi esetben veheti igénybe az ellátást, és lehetőleg telefonáljon, mielőtt elindul a rendelőbe! Megértésüket köszönjük!

Március 23. hétfő:   9-11-ig   dr. Telepovszki Ágnes

Március 24. kedd:   14-16-ig  dr. Kerekes Réka

Március 25. szerda: 14-16-ig  dr. Telepovszki Ágnes

Március 26. csütörtök: 14-16-ig  dr. Kerekes Réka

Március 27. péntek: 9-11-ig   dr.Telepovszki Ágnes

Március 30. hétfő:   9-11-ig    dr. Kerekes Réka

Március 31. kedd:   14-16-ig  dr. Telepovszki Ágnes

Április 01. szerda: 14-16-ig   dr. Kerekes Réka

Április 02. csütörtök: 14-16-ig  dr. Telepovszki Ágnes

Április 03. péntek: 9-11-ig    dr. Kerekes Réka


Az Egyesített Szociális Intézmény és Egészségügyi Központ Idősek bentlakásos Intézménye ezúton tájékoztatja a Tisztelt hozzátartozókat, rokonokat, barátokat, szomszédokat.

A kialakult nemzetközi és hazai járványügyi helyzetre való tekintettel arra kérünk mindenkit, hogy az időseink védelmében minden kérést, és a folyamatosan megjelenő rendeleteket tartsa be.

Arra kérünk mindenkit, hogy az itt megadott telefonszámokon:

06 76 / 542-064 (emelet), 06 76 /540-198  (földszint)

Legyenek szívesek érdeklődni hozzátartozóikról, rokonaikról. Az üzeneteket átadjuk az idebent lakóknak. Akinek egészségi állapota engedi, személyesen is tudnak vele telefonon beszélni.

Valamint az alábbi e-mail címen fogadunk üzeneteket: eszi@tiszakecske.hu

Amennyiben a hozzátartozóik egészségügyi állapotában bármiféle változás történik, a családot értesíteni fogjuk.

Köszönjük megértésüket, türelmüket!

Tiszakécskei Polgármesteri Hivatal

„Tiszakécske Város közigazgatási területén a 2020. év április-május hónapra tervezett lakossági lom begyűjtése, elszállítása az új típusú koronavírus fertőzések miatt elrendelt vészhelyzet idejére, a kommunális hulladék elszállításának biztonságos fenntarthatósága és a fertőzésveszély minimalizálása érdekében a mai naptól határozatlan időre felfüggesztésre kerül.”


A Tiszakécskei Polgármesteri Hivatal Tanácskozótermében március 15-én tartottak megbeszélést a koronavírus járvánnyal kapcsolatos helyi intézkedések tekintetében. Cikkünk folyamatosan frissül, melyben a legfontosabb információkról tájékozódhatnak.

A megbeszélést Tiszakécske Város Önkormányzatának vezetője, Tóth János polgármester hívta össze, melyre meghívta Kovács Ernőt, Bács-Kiskun megye kormánymegbízottját, Petrezselyem Lászlót, a település alpolgármesterét, Gombosné Dr. Lipka Klaudiát, városunk jegyzőjét, Tóth Tibort, a helyi rendőrőrs parancsnokát és a városi intézmények vezetőit: Kis Ernőt (Városgondnokság), Szendreiné Kiss Juditot (Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium), Bertalanné Badari Katalint (Városi Óvodák és Bölcsőde), Novákné Lovas Erzsébetet (Egyesített Szociális Intézmény és Egészségügyi Központ) és Aracs Esztert (Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár)

Tóth János, Tiszakécske város polgármestere a koronavírus járvány miatt kialakult veszélyhelyzet, az életbe lépett különleges jogrend és a 2020. március 13-án elhangzott kormányzati bejelentések alapján a következő intézkedéseket hozta meg:

 1. Tiszakécskei Polgármesteri Hivatal

Tisztelt Tiszakécskei Lakosok!
A koronavírus kapcsán elrendelt országos veszélyhelyzet miatt – az Önök iránt érzett felelősség és a megelőző óvatosság jegyében – a Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás március 16 napjától (visszavonásig) szünetel.

Tisztelettel kérem Önöket, hogy ügyeiket az elkövetkezendő időszakban az alábbiak szerint szíveskedjenek intézni:
Amennyiben van rá mód, kérem részesítsék előnyben az elektronikus ügyintézést.

Ehhez információkat a következő oldalon találnak: https://e-onkormanyzat.gov.hu

Beadványaikat postai úton is eljuttathatják részünkre az alábbi postacímre:

6060 Tiszakécske, Kőrösi u. 2.
Kérdéseiket az alábbi elérhetőségeken tehetik fel:

Központi elérhetőségek:

Telefon: 76/441-355, E-mail: polh@tiszakecske.hu

Adócsoport elérhetőségei:Telefon: 76/441-118, E-mail: adocsoport@tiszakecske.hu

A Polgármesteri Hivatal munkatársai a csak személyesen intézhető, halaszthatatlan ügyekben a Polgármesteri Hivatalban minden hétköznap 8.00-9.00 óra között állnak rendelkezésre, melyhez kérem, hogy a Vásár utcai középső bejáratot szíveskedjenek használni.

Megértésüket és szíves együttműködésüket, türelmüket magam és valamennyi kollégám nevében előre is köszönöm!
Tiszakécske, 2020. március 16.

Tisztelettel: Gombosné dr. Lipka Klaudia sk. jegyző

 1. Bezárnak a Városi Óvodák és a Bölcsőde

Az intézmény lehetőséget biztosít az óvodai és bölcsődei fogadására azoknak a gyermekeknek, akiknek biztonságos elhelyezéséről a szülők nem tudnak gondoskodni.
Kérjük Önöket, hogy lehetőleg tartsák otthon gyermekeiket és csak rendkívül indokolt esetben vegyék igénybe az óvodai és bölcsődei ellátást.
Amennyiben feltétlenül szükséges a gyermek óvodai vagy bölcsődei elhelyezése, a szülő az óvoda, illetve a bölcsőde épületébe nem léphet be. A gyermekeket a kapuban az óvoda, illetve a bölcsőde dolgozója veszi át a szülőtől, illetve adja át a szülőnek távozáskor.
A Városi Óvodák és Bölcsőde főzőkonyhája március 16-án csak az óvodai, bölcsődei elhelyezést, illetve az iskolai kiscsoportos elhelyezést igénybe vevő gyermekek részére biztosít étkezést.

 1. Bezárnak az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár (ide tartozik az Ókécskei Közösségi Ház és az Ókécskei Alkotóműhely is)

Arany János Művelődési Központ 6060 Tiszakécske, Béke utca 140.
Városi Könyvtár 6060 Tiszakécske, Kossuth Lajos utca 40.
Ókécskei Közösségi Ház 6060 Tiszakécske, Templom tér 6.
2020. március 16-tól március 31-ig tevékenységeit felfüggeszti, látogatókat nem fogad az Arany János Művelődésii központ és Városi Könyvtár!
Az intézményben működő csoportok nem működnek, a rendezvények elmaradnak!

Rendezvényeinkről további részletes tájékoztatást kérhetnek az intézmény vezetőjétől 0620-427-7917-es telefonszámon.

A Városi Könyvtárból kölcsönzött könyvek, és egyéb adathordozók, dokumentumok, valamint könyvtárközi kölcsönzéssel másik könyvtárból megkért könyvek visszaadásának határideje az intézmény újbóli megnyitását követően válnak esedékessé.

 1. Lezárásra kerülnek a játszóterek

Nem megoldott a folyamatos fertőtlenítés.

 1. Lezárásra kerül a piactéri csarnoképület

A keddi, pénteki és vasárnapi napokon a piactéren élelmiszer és tisztítószerek árusítása továbbra is engedélyezett, csak a csarnoképület zár be.

Kérjük az árusokat, hogy a zöldséget, gyümölcsöt és egyéb élelmiszereket átlátszó fóliával takarják le az árusításkor!

6. Egészségügyi Központ

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Rendelőintézetben (Egészségügyi Központ) az új koronavírus elleni küzdelem érdekében 2020. 03. 16.-tól az alábbi szabályok kerültek bevezetésre:

A háziorvosi rendeléseket csak sürgős esetben keressék fel.
Magas láz esetén elsődlegesen telefonos konzultáció szükséges a háziorvossal.

Amennyiben személyesen jelentkezik a rendelőben, a bejáratnál a hivatalos eljárásrend szerint kikérdezés történik, ennek eredményétől függően a mindenkor hivatalos eljárásrend szerint kerül ellátásban.
A rendszeresen szedett gyógyszerek felíratása lehetőleg telefonon történjen.

A szakrendelések működését, mivel nem sürgős feladatokat látnak el, március 16-tól átmenetileg felfüggesztjük.

A fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható.
A rendelőintézetben csak a szükséges legrövidebb ideig tartózkodjanak!

A sürgősségi esetek ellátása a mentő, háziorvosok, illetve az orvosi ügyelet hatáskörébe tartoznak.
Együttműködésüket kérjük a hazai, a nemzetközi és országos járványügyi helyzetre való tekintettel, saját maguk, a hozzátartozóik és az egészségügyi dolgozók védelmének érdekében.

Dolgozzunk együtt a járvány megfékezése érdekében!

Tiszakécske Önkormányzata és a Rendelőintézet Vezetősége 2020. március 17-től visszavonásig az alábbi intézkedéseket léptette életbe:

 1. A rendelőintézetbe való bejutás rendje változik: minden belépő szigorú ellenőrzési folyamaton megy át, mely megszűri jogosultságát és esetleges fertőző betegségeit.
 2. A járóbeteg szakrendelések rendelőintézetünkben 2020. március 17-től korlátozásra kerülnek, a szakrendelések átmenetileg szünetelnek, de rendelési időben telefonon elérhetőek.
 3. A háziorvosi rendeléseket lehetőség szerint telefonon keresse fel, teendőit illetően kérjen tanácsot, a személyes megjelenést lehetőség szerint kerülje.
 4. A vérvételi helyen csak sürgős vizsgálatok elvégzésére van lehetőség, melyet egyeztessen háziorvosával. A gyermekvérvétel szintén csak sürgős esetben működik.

Kérjük fentiekben foglaltak betartását! FOGJUNK ÖSSZE  A KORONAVÍRUS ELLEN !

Dr. Hegedűs Lívia a rendelőintézet szakmai vezetője

7. Tiszakécskei Falugazdász iroda – alkalmi ügyfélfogadási rend:

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vezetősége felelős munkáltatóként az elmúlt időszakban bevezetett kormányzati intézkedésekre tekintettel 2020. március 16. és április 3. között alkalmi ügyfélfogadási rendet vezet be.
Ennek megfelelően a tiszakécskei falugazdász iroda ügyfélfogadási ideje az alábbiak szerint alakul:

hétfő:7.30 – 12.00, kedd: 7.30-16.30, szerda: 7.30-16.30, csütörtök: 12.30-16.30, péntek: 7.30-12.00

A meghozott intézkedések 2020. március 16-tól 2020. március 31-ig érvényesek. A város vezetése folyamatosan tájékozódik az országos rendeletekkel és fejleményekkel kapcsolatban, melyek alapján további döntéseket hozhat meg.


Megkérünk arra mindenkit, hogy az emberek csak munkába járjanak, ne utazzanak lehetőség szerint tömegközlekedéssel, nagyobb családi rendezvényeiket halasszák el. Ne tartozzunk azon országok közé, ahol a vírus az emberek felelőtlensége miatt nagyon gyorsan terjed és sok áldozatot szed! Az emberi élet védelme a legfontosabb! Ez közös felelősségünk! Vigyázzunk szeretteinkre, különösen figyeljünk a környezetünkben élő idős emberekre, akik a járvány miatt a legnagyobb veszélynek vannak kitéve! – emelte ki Tóth János, Tiszakécske Város polgármestere.

Kovács Ernő, Bács-Kiskun megye kormánymegbízottja felhívta a figyelmet a hivatali ügyek intézésének jelenleg megfelelő módjára is:

A lakosságot arra kérjük, hogy elsősorban időpont foglalással keressük fel a kormányablakokat és csak a legindokoltabb esetben tegyék ezt személyesen. Azt szeretnénk, hogy ne legyen zsúfoltság a kormányablakokban sem, sorszámot ne az ügyfelek húzzanak, hanem az ügyfél irányító kolléga, a várakozók megfelelő távolságban helyezkedjenek el egymástól.

Kérek mindenkit, hogy egymásra nagyon vigyázzunk, kerüljük a közösségi rendezvényeket, nagyobb családi ünnepeket, összejöveteleket halasszuk későbbre! Nagyon figyeljünk idősebb hozzátartozóinkra, szomszédainkra is, segítsünk nekik, hogy minél kevesebbszer kelljen elhagyni otthonukat! Minden intézkedés az emberi élet védelmét, a lakosság érdekeit szolgálja!  Legyünk fegyelmezettek, hogy minél kevesebb áldozattal átvészelhessük ezt a világjárványt!


Személyesen csak szükség esetén és csak időpontfoglalással, de inkább interneten intézzék az ügyeket!
A kormányablakokban és okmányirodákban is korlátozásokat vezet be a koronavírus-fertőzés terjedésének mérséklése érdekében a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal.
Az intézkedések célja, hogy az ügyfélterekben a lehető legkevesebb személy tartózkodjon egyszerre. Az ügyfélszolgálatokon történő személyes megjelenés elkerülésével a megbetegedés kockázata és a járvány további terjedése mérsékelhető.

Az operatív törzs arra kéri a kormányablakok, okmányirodák ügyfeleit, hogy lehetőség szerint időpontfoglalással menjenek ügyet intézni, e nélkül csak rendkívül indokolt esetben keressék fel személyesen a kormányablakokat. A kormányablakok hétfőn nyitják meg az új foglalható időpontokat, ezzel párhuzamosan kevesebb olyan ügyfelet tudnak majd fogadni, akik időpontfoglalás nélkül érkeznek. Időpont ügyfélkapuval az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon, ügyfélkapu nélkül a 1818 ingyenesen hívható telefonszámon foglalható.

A kormányablakokban, okmányirodákban és más ügyfélszolgálatokon korlátozhatják a bent tartózkodók maximális létszámát. Kérjük ügyfeleinket, hogy az ügyféltereken kívül, egymástól kellő távolságot tartva várják meg, amíg sorra kerülnek.

Az elkészült okmányokat az eddigiekkel ellentétben nem személyesen kell átvenni a kormányablakokban, okmányirodákban, illetve a postán vagy a kézbesítőtől, hanem levélküldeményként a postaládába kézbesítik azokat.

A kormányhivatalok az operatív törzs intézkedéseivel, javaslataival összhangban látják el feladataikat.
Felhívjuk az ügyfelek figyelmét, hogy a 2020. március 12-t követően lejáró, a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos valamennyi hivatalos okmánya a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényes. Az okmányok megújítására jelenleg tehát nincs szükség, azokat Magyarország területén továbbra is használhatják, külföldön azonban nem érvényesek a lejárt okmányok. Azok tehát, akiknek külföldön is érvényes okmányra van szükségük, lejárt okmányaikat meg tudják hosszabbítani a kormányablakokban.

Javasoljuk, hogy az ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok elsősorban a megújult magyarorszag.hu oldalon elérhető online ügyintézési lehetőségeket vegyék igénybe. A leggyakoribb 750 ügykörben elérhető az elektronikus ügyintézés (a bejelentkezés ügyfélkapu regisztrációval, elektronikus személyi igazolvánnyal, vagy telefonos azonosítással történik), továbbá valamennyi ügyben lehetőség van a kérelem benyújtására ún. e-papír szolgáltatás használatával (a bejelentkezéshez szintén ügyfélkapus azonosítás szükséges). Az ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfelek számos ügyben postai úton is leadhatják kérelmüket. További információkért keressék fel a kormanyhivatal.hu oldalt, valamint hívják az ingyenesen hívható 1818 Kormányzati Ügyfélvonalat.

szöveg forrása: kormanyablak.hu


Tájékoztató a 70. életévüket betöltött tiszakécskei lakosok védelméről

A 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el. Ha a 70. életévét betöltött személy ezt vállalja, és erről az önkormányzatot tájékoztatja, az ellátásáról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének feladata.

A kialakult helyzetben Tiszakécske Város Önkormányzata mindent megtesz az idősek védelme érdekében.

Amennyiben Ön 70. életévét betöltött személy, és ellátásáról családtagjai, ismerősei nem tudnak gondoskodni, vagy tud a környezetében élő ilyen személyről, kérjük, jelezze az alábbi telefonszámokon 8.00-15.00 óra között:

06 20/235-2783; 06 76/441-355 165-ös mellék; 06 76/441-355 166-os mellék

Elektronikus úton akár családtagok vagy ismerősök által, gyorsan és biztonságosan az E- Önkormányzat Portálon keresztül a „segítségre szoruló idős bejelentése” elnevezésű űrlapon keresztül van lehetőség bejelentésre.

Önkormányzatunk minden, arra igényt tartó idős embernek segítséget szeretne nyújtani. Kérem, fogjunk össze, hogy senki ne maradjon ellátás nélkül (hétfőtől péntekig meleg étkeztetés, bevásárlás, gyógyszerek felíratása, kiváltása).
Vigyázzunk együtt szeretteinkre, a körülöttünk élőkre!

Tiszakécske, 2020. március 18.

Tóth János polgármester
Tiszakécske Város Önkormányzata