Ókécskei Zenés Esték – Tímár Sára és zenekarának lemezbemutató koncertje

Újra eltelt egy hónap, így ismét koncertre készülünk az Ókécskei Zenés Esték sorozatban.

  1. november 24-én vasárnap délután 16 órakor a tiszakécskei református templomban Tímár Sára és zenekara hozza el közénk nemrég megjelent „Református HÁLAÉNEK népzenével” című lemezének anyagát. A koncerten református zsoltárok és dicséretek szólalnak majd meg népzenei kísérettel, valamint szakrális témájú népdalokat hallhatunk az egyházi fő ünnepkörök mentén.
    ajánló:

“Református családban nőttem fel, számos felmenőm és rokonom lelkipásztor. Az egyházi dalok kisgyermekkorom óta az életem fontos részét képezik, hiszen születésem óta hallom és éneklem a zsoltárokat és dicséreteket. Ezek a dallamok nálunk az ünnepek és hétköznapok elengedhetetlen kellékei. /…/ Korunk embere azonban az egyházi énekeket nem használja a templom falain kívül. Számomra e dallamok egyenértékűek a magyar népdalkinccsel! Minden vágyam, hogy ezek ismét részesei legyenek mindennapi életünknek. Remélem, hogy ez a néphagyományból merített új hangzás meghozza a kedvet minden hívő számára a szívből jövő énekes imádsághoz.” (Tímár Sára)

Nagy szeretettel várunk tehát mindenkit a vasárnapi koncertre, ahol maga a lemez is megvásárolható lesz majd.A koncert híre a facebookon is megtalálható: https://www.facebook.com/events/331219344414716/

A koncert a „TOP-7.1.1-16-H-120-3 – Hagyományos, kulturális és közösségi rendezvények, rendezvény sorozatok szervezése” kódszámú és elnevezésű helyi felhívás és a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00249 azonosítószámú projekt keretén belül kerül megrendezésre.

Ezúttal arról is szeretnénk tájékoztatni mindenkit, hogy a művelődési ház januárban kezdődő felújítása miatt a könyvbörzénket be kell zárnunk egy időre. Az újranyitásról és az esetleges új helyszínről facebook oldalunkon találhatnak majd bővebb információt.

az Álomfogó Alapítvány csapata