Nyugalom, békesség a megemlékezés napjaiban

Mindenszentek és Halottak napja alkalmából az elmúlt évekhez hasonlóan a Bács-Kiskun megyei rendőrök a társszervekkel együttműködve megerősített szolgálatot látnak el a temetőkben és azok környékén.

Ebben az időszakban jelentősen nő a közúti forgalomban résztvevő járművek száma, ezért 2015. október 30-tól november 3-ig a forgalom zavartalanságának biztosítása és a bűncselekmények megelőzése érdekében a közutakon, valamint a sírkertek környékén egyaránt fokozottabb rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők.

A megemlékezés méltóságának megőrzése érdekében kérjük a járművezetőket, hogy ezekben a napokban legyenek körültekintőek, forgalmi torlódások esetén se veszítsék el türelmüket! A kialakult forgalom függvényében ideiglenesen forgalomkorlátozások és elterelések várhatók, ezért ne „megszokásból” közlekedjenek, figyeljék az aktuális közlekedési jelzéseket, már elindulás előtt tájékozódjanak az esetleges változásokról! Indulás előtt ellenőrizzék járműveik műszaki állapotát a balesetek és a kellemetlen helyzetek megelőzése érdekében!

A megemlékezés idején, amíg Önök a temetőkben elhunyt szeretteikre emlékeznek, addig felügyelet nélkül hagyott értékeik veszélybe kerülhetnek. Ezért a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri az állampolgárokat, hogy fogadják meg tanácsait az áldozattá válás elkerülése érdekében!

Útnak indulás előtt javasoljuk, hogy győződjenek meg a nyílászárók állapotáról, illetve arról, hogy valamennyi ajtót és ablakot bezártak-e!

A közlekedők lehetőség szerint kivilágított, forgalmas helyen zárják le járműveiket, a gépkocsikban látható helyen értéket, táskát, iratot ne hagyjanak!

A tömegközlekedési eszközökön és a temetők környékén jelen lévők nagyobb száma miatt pénztárcáikat, irataikat, mobiltelefonjaikat biztonságos helyre tegyék a zseblopások megelőzése érdekében!

Az illetékes rendőrkapitányságok munkatársai a temetők, kegyhelyek környezetében közbiztonsági, közlekedésrendészeti és bűnmegelőzési feladatokat látnak el az ünnep zavartalan biztosítása miatt, ezért kérjük Önöket, hogy mindezek tudatában figyelmes és jogkövető magatartásukkal segítsék kollégáink munkáját!

Amennyiben bűncselekményt észlelnek, illetve annak áldozatává válnak, forduljanak bizalommal a sírkertekben és azok környékén szolgálatot teljesítő egyenruhásokhoz vagy hívják az ingyenesen hívható 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét!

Nyugodt, békés megemlékezést és balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság