Új év, új célok

Még közel 4 milió forint támogatás várja és segíti a Bács-Kiskun megyei fiatalokat továbbtanulásukban 2020. január 15-től a „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY!” ösztöndíj pályázat keretén belül a tiszakécskei konzorciumban.


A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy a térségünkben élő fiatalokat anyagi támogatással is segítse, hogy befejezhessék tanulmányaikat, sikeresen elhelyezkedjenek megyénkben és az általuk kitűzött célok valóra válhassanak.
Igyekszünk továbbá a helyi vállalkozásoknak is jól képzett, helyi szakembereket biztosítani. Mindezek mellett fontos szempontnak tarjuk a megyei fiatalok identitástudatának erősítését, hiszen számtalan lehetőség kínálkozik számukra térségünkben.

Tiszakécskén még 1 féléven át 5 településén van lehetőség a megyei ösztöndíjprogram támogatását igényelni, amely települések egyikén állandó lakóhellyel kell, hogy rendelkezzen a pályázó. Emellett fontos, hogy a felhívásban szereplő preferált szakmák valamelyikét tanulják a diákok és az előző aktív félévük elérje legalább a hármas átlagot. A megyei ösztöndíjprogram beadási határideje: 2020. március 1.
A sikeres pályázók havonta akár 50.000 forintban is részesülhetnek. Az előző felhívások eredményeként már több, mint 34 millió forint gazdára talált a konzorciumban.

Érintett települések: Tiszakécske, Lakitelek, Szentkirály, Tiszaalpár , Tiszaug.

Mivel a tiszakécskei konzorciumban meghirdetett pályázat utolsó félévéhez értünk, így a következő hetek és hónapok feladata, hogy a megyei önkormányzat a települési önkormányzatokkal és a vállalkozásokkal együtt gondolkodva folytassa az ösztöndíjprogramot.
Arra kérjük a helyi vállalkozókat és a települési önkormányzatokat, hogy vegyenek részt a közös munkában annak érdekében, hogy a későbbiekben olyan, jól képzett szakembereket alkalmazhassanak a megyei cégek, akik magas színvonalú szakmai tudás birtokában állnak.

Az új felhívás, illetve bővebb információ a http://www.bacskiskun.hu/oldalak/bacs-kiskunban-itthon-vagy-osztondij-palyazat  oldalon található, illetve az alábbi elérhetőségek egyikén:

Trungelné Szabó Márta
ösztöndíj referens
E-mail: osztondij@bacskiskun.hu
Telefon: 36-30-511-4703
Leel-Őssy Barbara
ösztöndíj referens
E-mail: osztondij@bacskiskun.hu
Telefon:  06-30-788-9004