Szent István Napi Ünnepség

Augusztus 20-án 18 órától a Tiszakécskei Járási Hivatal Házasságkötő Termében tartották meg a Szent István Napi városi ünnepséget. A rendezvényen a települési kitüntető díjak átadására is sor került.

A képviselő-testület megosztott Művészeti Díjjal tüntette ki Boros-Tóth Anikót és Szabó Bertát, a Zafira Dance Team táncoktatóit. A díjazottak vezetésével tíz esztendeje működik sikeresen a Zafira Dance Team Modern Tánccsoport. Több éves kitartó munkájuk, lelkesedésük biztosítja jelenleg 85, 5-18 éves fiatal számára a szabadidő hasznos eltöltését, a rendszeres testedzésre, mozgásra, kitartásra, a közösségi életre való nevelését és a modern tánc oktatását. A tánccsoport rendszeresen fellép városi rendezvényeken, de vidéki táncversenyeken is megmérettetik tánctudásukat, népszerűsítve ezzel Tiszakécske jó hírnevét. 2015. március 8-án Veszprémben nemzetközi táncversenyen aranyminősítést kaptak.

A képviselő-testület Közoktatási Díjat adományozott Szúdy Sándor nyugalmazott pedagógusnak.
Szúdy Sándor a Pécsi Állami Pedagógiai Főiskolán diplomázott ének-zene, testnevelés szakon. tiszakécskén 44 évig tanított, többnyire testnevelést. Szívesen vállalt osztályfőnöki feladatokat, sok diákjával a mai napig tartja a kapcsolatot. Szakmai elhivatottsága, családja iránti szeretete példaértékű. 1991-ben a Magyar Köztársaság elnökétől elismerő oklevelet kapott. Felesége is pedagógus volt, gyermekeire és öt unokájára nagyon büszke. Idén vette át gyémánt diplomáját a Pécsi Tanárképző Főiskolán.

A képviselő-testület Közművelődési Díjjal tüntette ki Cséplő Noémit.
Cséplő Noémi, férjével Böszörményi Gyula íróval közösen alapították meg az Álomfogó Alapítványt. Noémi a település kulturális életének egyik mozgató rugója. Az alapítvány segítségével megnyert pályázatok következtében számtalan kulturális program szervezésében vett részt. A havi rendszerességgel jelentkező könyvkóstolók száma meghaladta már a 100. alkalmat is. A dzsessztalálkozók egyre nagyobb közönséget vonzanak. Komolyzenei rendezvények, Liszt és Bach jubileumi évfordulók széles körben nyerték el az emberek tetszését. Cséplő Noémi tagja a Szabolcska Mihály Református Énekkarnak. Az alapítvány befogadja és könyvbörze formájában értékesíti a hagyatékból, támogatásokból származó régi könyveket és a bevételből kulturális, rendezvényeket támogat. Férje és az ő szervező munkája révén Tiszakécskét a magyar kortárs irodalmi berkekben már jegyzett, a kultúrát szerető településként ismerik.

A képviselő-testület Egészségügyi és Szociális Díjjal jutalmazta Dr. Pittiné Dr. Pekli Éva fogorvost.
A kitüntetett fogorvosi diplomáját a Semmelweis Orvostudományi egyetemen 1972-ben szerezte Budapesten. Bácsalmáson kezdett el dolgozni, majd 1976-ban Tiszakécskére költözött. Az első években főleg iskolaorvosi munkát végzett, ismeretterjesztő előadásokat tartott diákok és felnőttek számára. Harminckilenc éve végzi becsületesen munkáját. Közéleti tevékenységet végez, harmadik ciklusban önkormányzati képviselő.

A képviselő-testület Tiszakécske Városért Díjat adományozott a Tiszakécskei Lovasegyesületnek.
A Tiszakécskei Lovasegyesület 25 éve alakult, jelenleg 65 tagja van. Az elmúlt 25 év alatt az egyesület rendkívül jelentős és színvonalas versenyeket, rendezvényeket szervezett, melyek mára hagyománnyá váltak. Ilyenek a Szüreti felvonulás, a Kécskei Fogathajtó verseny vagy éppen a Lovasbál. A Tiszakécskei Lovasegyesület fogathajtói a környező települések lovas rendezvényein is nagy sikerrel képviselik városunkat. Egyedi műsorszámuk a tizenkét fogatból álló karusszel.

A képviselő-testület Bagotáné Kerekes Irén főnővérnek szakmai munkája elismeréseként, nyugdíjba vonulása alkalmából emléklapot adományozott.