Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi Tiszakécskén

Újabb zenei csemegével várja az Álomfogó Alapítvány a zenebarátokat 2015. november 28-án Tiszakécskén az Arany János Művelődési Központban, ahol a Kotta és Könyv sorozat keretein belül a Pianissimo! Duó, azaz Szakcsi Lakatos Béla, a nemzetközi hírű dzsesszzseni és Müller Péter Sziámi, az alternatív zene fenegyereke lép fel együtt.

Ahogy ők maguk mondják műsorukról:

“Keressük a közös műfajunkat, nagyon messziről indultunk egymás felé. Olyan formát kutattunk, amelyben a dal ütőképessége úgy marad meg, hogy közben tér nyílik az improvizációra. Ehhez egy filmszerű formát találtunk ki, amit úgy neveztünk el, hogy Movies for the Blind, azaz filmek a vaknak.
Rájöttünk ugyanis, hogy az egész egy montázsszerkezetben érvényesül, vagyis tematikus improvizációk viszik tovább a történetet ott, ahol a szó megáll.”

Műfajteremtő programjában a két igen különböző indíttatású művész sikerrel egyesíti erényeit: a jazz kiválóság Szakcsi páratlan improvizációs készségét, Sziámi pedig a költői és az előadói erőt. Az improvizáción és Müller Péter Sziámi versein alapuló előadás ötvözi a középkori normann balladák, a cigány énekek, a brit underground rock és a francia sanzonok dallamait.

A Kotta és Könyv sorozatban az Álomfogó Alapítvány együttműködő partnerei az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár, valamint a Barack Thermal Hotel és Spa.

 

A rendezvényre a támogatójegyek megvásárolhatóak az Arany János Művelődési Központban. További információt telefonon a 76/441-250, illetve a 20/551-3261-es telefonszámon kaphatnak, vagy keressék fel facebook oldalunkat: https://www.facebook.com/kottaeskonyv/