Orgona több szerepben – az orgona mint hangfestő

Több korosztályt is megszólító programmal folytatódik az Orgona több szerepben sorozat, ezért két koncertet terveztünk, egyet kifejezetten a gyermekeknek, hogy jól induljon a nyári vakáció, egyet pedig a szokásos vasárnap esti időpontban, de természetesen mindkét alkalomra szeretettel várunk mindenkit korra való tekintet nélkül. A koncertek pontos dátuma tehát 2016. június 16-án 10 óra, illetve június 19-én 19 óra a tiszakécskei református templomban.

A kicsinyek és a nagyok számára egyaránt különleges meglepetésnek szánjuk Erich Kästner megbékélést hirdető meséjét, Az állatok konferenciája Christiane Michel-Ostertun orgonazenéjével illusztrált változatát Hegedűs Zoltán színművész és Németh Zsuzsa orgonaművész előadásában.

Oszkár, az elefánt, Alajos, az oroszlán és Lipót, a zsiráf hetente találkoznak a Csád-tónál, és ilyenkor megbeszélik, hogy mi történik a világban. Legnagyobb bosszúságukra az emberek még mindig háborúznak, így a gyerekeknek nem lehet nyugalmuk. Ezért hát elhatározzák, hogy összehívják az állatok konferenciáját, és megpróbálják rábírni az embereket, hogy hagyják abba a fegyverkezésről szóló tárgyalásokat.

Németh Zsuzsa zenei tanulmányait Gyöngyösön kezdte hegedű és zongora szakon. 2009-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona szakára, majd az egyházzene szak – karvezetés szakirányára. 2011-től egy tanévet töltött Németországban a Herfordi Egyházzenei Főiskola ösztöndíjas vendéghallgatójaként. Hazatérését követően mindkét szakon diplomát szerzett. Jelenleg a Zeneakadémia doktor-iskolájának hallgatója. A rendszeres egyházzenei szolgálat és koncertezés mellett egyaránt fontos szerepet játszik életében több egyházi kórus vezetése és a tudományos kutató munka.

Hegedűs Zoltán 1964-ben született Tiszakécskén. A debreceni Református Kollégium Gimnáziumának elvégzését követően 1984-től a Színművészeti Főiskola színész szakára nyert felvételt. Diplomázása után Szegedtől, Győrön át, Székesfehérvárig több társulatban is játszott.
A kecskeméti Katona József Színháznak 1997-től tagja. Nemcsak a munkája, mindene ide köti: a családja, az otthona, a gyerekei. A pályán eltöltött 32 év alatt, főhősök és karakterszerepek tucatjaival ajándékozta meg az élet: Hamlettől Bánk Bánig vagy Dandin Györgytől akár Billy Bibbitig. Szegeden Makó Lajos-díjat, Kecskeméten Katona József- és Jászai Mari-díjat kapott.

Mindenkit szeretettel várunk!

az Álomfogó Alapítvány csapata
www.alomfogo.hu
alomfogo@alomfogo.hu
20/551-3261