Megkezdődött a tiszakécskei Móricz Zsigmond Oktatási Intézmény alsó tagozat épületének energetikai korszerűsítése

Tiszakécske Város Önkormányzata és a közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott Horváth Építőmester Zrt. képviselői 2018. december 10-én Tiszakécskén aláírták Móricz Zsigmond Oktatási Intézmény Alsótagozat épületének energetikai korszerűsítése című pályázat megvalósításához szükséges, épületenergetikai felújításra vonatkozó kivitelezői szerződést. 

A 267.84 millió forint bekerülési költségű projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 189.2 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.
Tiszakécske Város Önkormányzata, a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft-vel konzorciumban valósítja meg Tiszakécskén, a TOP-3.2.1-16 számú, Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése megnevezésű pályázati felhívás keretében támogatást kapott TOP-3.2.1-16-BK1-2017-00040 számú, Móricz Zsigmond Oktatási Intézmény Alsótagozat épületének energetikai korszerűsítése című pályázatát.

A kivitelezői szerződés aláírásával megkezdődhettek az építési munkálatok. A fejlesztés eredményeként a Tiszakécske Város Önkormányzata tulajdonában álló, a Kecskeméti Tankerületi Központ által használt Kőrösi utcai épületek homlokzati nyílászáróinak cseréjére, a homlokzati falak hőszigetelésére, a födémek és padlók hőszigetelésére és a fűtés korszerűsítésére kerül sor. Megvalósul az épületek projektarányos akadálymentesítése is, melynek keretében a főépület vizesblokkja is átépítésre kerül. A projekt eredményei csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását, hozzájárulnak a fenntartható, környezettudatos szemléletet széleskörű elterjedéséhez. A projekt keretében az alkalmazandó építészeti megoldások tervezése során kiemelt cél az új, innovatív, környezetbarát és energiatakarékos megoldások alkalmazása.

A projekt elősegíti az energiahatékony épületekre irányuló európai kezdeményezés megvalósulását, amely jelen esetben a projekt során felújított épületekben az energia hatékony rendszerek és anyagok alkalmazására irányul. A beruházás 2019. október 31-ig valósul meg.
A projektről bővebb információt a www.tiszakecske.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Tamás Zsolt sajtóreferens
Elérhetőség telefon: +3676441355, email: tamas.zsolt@tiszakecske.hu