Maros Miklós kapta meg a Tiszakécske Közösségeiért díjat

A 2016-os évben az Arany János Művelődési Központ dolgozói egyhangúan úgy döntöttek, hogy az intézmény által alapított Tiszakécske Közösségeiért díjat Maros Miklós pedagógusnak adományozzák, Tiszakécske közösségeiért végzett sok éve tartó, kitartó, türelmes, önzetlen munkája elismeréséül, mellyel a fiatalok szabadidős tevékenységét segíti és szervezi.

Maros Miklós tanár úr évek, évtizedek óta meghatározó alakja településünk kulturális életének. Mindig arra törekedett, hogy a fiatalok közösségben, együtt alkossanak, ne csak passzív szemlélői legyenek a kulturális életnek, hanem vegyék ki a részüket a programok megvalósításából. Napjainkban, az okos telefonok és az elmagányosodás világában egyre fontosabb, hogy az ilyen emberek hasznos tartalmat adjanak a fiataloknak. Maros Miklós mindenkori tanítványaival mindig az élen járt, ha irodalmi műsort kellett a színpadra állítani, de hosszú évek óta különféle zenei formációk oszlopos tagja is. Zenésztársai mindig nagy örömmel mesélnek a vele való együttműködésről, a művelődési központ munkatársai pedig mindig számíthattak rá, ha fellépőt vagy műsort kerestek egy-egy városi rendezvényre.
Maros Miklós mindig az értékes élőzene felé kormányozta az arra kapható fiatalok ízlését, elindítva őket azon az úton, ami későbbi életük során a zene szeretetének köszönhetően számos pozitívummal felvértezett. A tanár úr korábban Békasó nevű zenekarával nagy hangsúlyt fektetett Buda Ferenc Kossuth-díjas költőnk verseinek megzenésítésére is. Jelenleg is aktívan zenél barátaival a Spontán Blues Band nevű zenekarban, amellyel pl. február 4-én a művelődési központban megrendezett Underground Esten is fellép. Várjuk arra a koncertre is a blues különböző műfajainak kedvelőit!
Maros Miklós munkahelyén a Móricz Zsigmond Gimnáziumban is sok diákot kormányoz eredményesen az irodalom, a kultúra és a minőségi zene irányába. Korábban igazgatói évei alatt felejthetetlen Móricz Napok zajlottak az intézményben. Azokról az egy hetes hosszúságú, diákigazgató választás izgalmaival spékelt MÓZSINÁkról, a mai napig legendákat zengnek az egykori diákok.

A díjat Tapodiné Máté Ilona, az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár igazgatója adta át Maros Miklósnak a december 17-én megrendezett Mindenki Karácsonya elnevezésű rendezvényen.