Horgászat, vadászat

Horgászat:

Holt-Tisza

A Holt-Tisza II-es szakasza intenzíven telepített horgászvíz, melynek partját feltöltötték, lehetővé téve azt, hogy nagyszabású horgászversenyeket is le lehessen bonyolítani a holtágon. A III-as szakasz kotrása jelenleg folyamatban van. A holtág IV-es szakasza igazi vadregényes táj, ősnádasokkal és rendkívül gazdag vízi élővilággal.  A Holt-Tisza I-es szakaszának képe megegyezik a IV-es szakaszéval, de ez az ág természetvédelmi terület, itt horgászati tevékenység nem engedélyezett. A távcsővel rendelkező természetbúvároknak viszont igazi paradicsom, hiszen madárvilága rendkívül gazdag.
A holtág halállománya rendkívül változatos. Az intenzíven telepített II-es vízbe havi rendszerességgel kerül ponty, a többi halfajból pedig meghatározott időközönként tartanak telepítést. A horgászvízben szép számmal foghatunk csukát, süllőt, balint és harcsát. A nemes halak mellett a holtág keszegfélék és kárászok kiváló élettere. A II-es Holt-Tiszában gyakran foghatóak két kilogramm feletti dévérkeszegek és kiló körüli kárászok. Az országos horgászversenyekről szóló beszámolók mind kiemelték a népszerű versenypálya kiváló adottságait, valamint ,,kapitális dévérkeszegjeit”.

mahor32020-as horgászjegy árak:
napijegy: felnőtt: 3.000 Ft, gyermek: 1.000 Ft, kedvezményezett (1 bottal) női, ifi, nyugdíjas (70 év felett): 1.500 Ft, üdülő heti területi engedély: 15.000 Ft

A Holt-Tiszát a Tiszakécske és Környéke Sporthorgász Egyesület bérli: www.tkkshe.ewk.hu
Tagsági ügyek intézése, területi engedélye kiadása Holt-Tiszára, élő Tiszára a Körösi u. 58 sz. alatti könyvelő irodában történik Hétfőtől Péntekig 09.00-órától 16.00-ig.
Napijegy árusító helyeink: Nefelejcs Vendéglő Holtág söröző, Italsziget.

információ: tiszakecskeshe@gmail.com

Tisza-folyó

P1030730A Közép-Tisza e vidékének horgászatáról ódákat lehetne zengeni. A települést szegélyező nagy Tisza-kanyar számos kapitális halnak ad otthont. Fogtak itt már a horgászok közel 100 kg-os harcsát is, ami máig rekordszámba megy, nemcsak a Tiszán, hanem egész Magyarországon. Aki partról kívánja meghorgászni a vizet választhat lassabb vagy gyorsabb folyású szakaszokat, kövezett ruganyokat, lapos homokos vagy éppen meredekebb agyagos partokat is. Természetesen a legtöbb nagy fogást ígérő beszakadást, gödröt csónakból érhetjük el és helyismeretre is szükségünk lehet. Ehhez kérhetjük a segítőkész helyi horgászok tanácsait is.

Az Élő-Tiszára napi és hetijegy a helyi horgászboltokban is beszerezhető.


 

Vadászat:

Tiszakécskén a horgászat mellett a vadászat is jelentős hagyományokkal rendelkezik. A település környezetében két vadásztársaság felügyeli az apróvadban és őzben gazdag területeket. Az ártéri erdők, változatos arcú ligetes rétek vaddisznó állománya is tartogat lehetőségeket a vadászok számára. A helyi vadásztársaságok hazai és külföldi vendégvadászokat is szívesen fogadnak.

Kécskei Vadásztársaság

A vadásztársaság hatezer hektáron gazdálkodik. A területén apróvadra; fácánra, nyúlra vadásznak eredményesen. Jelentős a vidék őzállománya is, sok aranyérmes őzbak került már puskavégre az itteni vadászmezőkön.
A Kécskei Vadásztársaság területének számos pontján magaslesek várják a vadászokat.

További felvilágosítást az alábbi elérhetőségeken kaphatnak az érdeklődők:
06-30/639-7250, 06-70/670-4348

Tisza Vadásztársaság

A Tisza Vadásztársaságnál az ide érkező vadászoknak lehetőségük van apróvadak (vízi vad, fácán, nyúl) és őz (bak, suta, gida) vadászatára.
Szintén ennél a vadásztársaságnál érdeklődjön az, aki egy nívós vadászlőtéren szeretné kipróbálni magát. Itt koronglövő, golyós és futó vad lövő pálya várja a vendégeket.

További felvilágosítást az alábbi elérhetőségeken kaphatnak az érdeklődők:
06-20/965-2108, 06-20/222-9625, idosfesus@freemail.hu