Kajak-kenu pont lesz Tiszakécskén

A vízi turisztikai megállóhelyek kialakításának projektgazdájaként a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Szolnokon, sajtótájékoztatón mutatta be a Bejárható Magyarország Program keretrendszerébe illeszkedő, az alsó-Tiszára és a Körösökre vonatkozó fejlesztési programját. A fejlesztésben tizenkét település érdekelt, közöttük lakóhelyünk Tiszakécske is.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) 10 milliárd forint Európai Uniós forrást különített el turisztikai non-profit szervezetek részére az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztésére.

A fejlesztések során most májusban újabb tizenkét helyszínt (Szolnok, Tiszakécske, Mindszent, Szeged, Gyula, Doboz-Szanazug, Békés, Köröstarcsa, Gyomaendrőd, Kunszentmárton, Csongrád, Sarkad) kapcsol be az MKKSZ a Bejárható Magyarország Programba.

Az Európai Uniós támogatásból megállóhelyek építése és felújítása, vízitúrázáshoz kapcsolódó eszközök beszerzése és a fenntartható működéshez szükséges szolgáltatásfejlesztés fog megvalósulni. A fejlesztés kiemelt módon járul hozzá a hazai és nemzetközi turizmus bővüléséhez a dél-alföldi régió Tisza-parti településein és a Körösök mentén.
A pályázati anyagot az MKKSZ vezette konzorcium a helyi önkormányzatokkal együttműködve még idén tavasszal benyújtja. A konzorciumi megállapodás aláírásához, illetve a Magyar Kajak-Kenu Szövetség sajtótájékoztatójára városunk polgármestere Tóth János is ellátogatott a szolnoki városházára.
A sajtótájékoztatón dr. Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Gajda Róbert, Békés megye kormánymegbízottja, Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere és Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára ismertette a példaértékű együttműködés részleteit.