Bach és kamarazenéje II. – Reinfeld János és Méhes Balázs kamaraestje

Helyszín és időpont: 2015. július 19. (vasárnap) 19 óra – Tiszakécskei Református Templom

Az Ókécskei Zenés Esték sorában immár hagyománnyá vált Reinfeld János és Méhes Balázs hegedű-orgona duója. Idén is sort kerítünk erre az eseményre, ám ezúttal J. S. Bach áll majd a középpontban.

Ezzel a koncerttel folytatódik a Bach 330 programsorozat 2015. július 19-én este 19 órakor az ókécskei református templomban.

A rendezvény ingyenes, de támogatójegyek vásárlásával bárki hozzájárulhat a rendezvény sikeréhez. Támogatójegyet és egyedi, Bach kézjegyével ellátott tollat az Arany János Művelődési Központban, a Tiszakécskei Városi Könyvtárban és az Álomfogó Alapítvány rendezvényein vásárolhatnak az érdeklődők.

Az eseményt a Tiszakécskei Református Egyházközség támogatja, a sorozat az Álomfogó Alapítvány, az Arany János Művelődési Központ és a Tiszakécskei Református Egyházközség együttműködésében, Tiszakécske város Önkormányzata és az NKA támogatásával valósul meg.

Részletes program:
Johann Sebastian Bach: f-moll szonáta BWV 1018

 1. Largo
 2. Allegro
 3. Adagio
 4. Vivace

Georg Friedrich Händel: Á-dúr szonáta HWV 372

 1. Adagio
 2. Allegro
 3. Largo
 4. Allegro

Johann Sebastian Bach: h-moll szonáta BWV 1014

 1. Adagio
 2. Allegro
 3.  Andante
 4. Allegro

Fellépőinkről:
REINFELD JÁNOS

 

1943-ban született Kolozsváron. Hegedűművészi diplomáját szülővárosa zeneművészeti főiskoláján szerezte, majd a Kolozsvári Filharmonikus Zenekar hegedűse, illetve hamarosan a főiskola hegedűtanára lett. 1979-ben települt át az akkori Nyugat-Németországba, ahol a Kölni Rádió Zenekara tagjainak sorába lépett. Ezzel párhuzamosan a Heidelbergi Kamarazenekar szólistájaként a világ csaknem valamennyi országában bemutatkozott. Pályáját végigkísérte a jövő muzsikus nemzedékének zenei nevelése is, tanítványai valamennyien sikeres hangszerjátékosokká váltak. Számára nyugdíjas éveiben is meghatározó a zene ajándékának továbbadása; különösen a kamaramuzsika és az egyházi zene területén aktív.

MÉHES BALÁZS

1997-ben szerzett orgonaművészi diplomát a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. 2001-ben egyéves ösztöndíjat nyert a herfordi (Németország) Egyházzenei Főiskolára. Koncertező művészként rendszeresen fellép Németország, Erdély, Svájc és hazánk számos templomában. Oktatói tevékenységet a Károli Gáspár Református Egyetem nagykőrösi Tanítóképző Főiskola Kántorképző Intézetében folytat. 2006-ban elnyerte Tiszakécske város művészeti díját. 2010-ben megvédett doktori disszertációja és az ahhoz kapcsolódó hangverseny alapján a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktorainak (DLA) sorába fogadta.