Bach és dalművészete – zárókoncert

Helyszín és időpont: 2015. augusztus 23. (vasárnap) 19 óra – Tiszakécskei Református Templom

 

Leírás:
Augusztusi koncertünkön Bach ária- és dalművészetébe kapunk bepillantást Kéringer László tenor énekes segítségével, Pétery Dóra orgonaművész közreműködésével 2015. augusztus 23-án este 19 órakor az ókécskei református templomban. Ezzel a koncerttel zárul a Bach 330 programsorozat, és egyben az idei Kécskei Napok is.

A rendezvény ingyenes, de támogatójegyek vásárlásával bárki hozzájárulhat a rendezvény sikeréhez. Támogatójegyet és egyedi, Bach kézjegyével ellátott tollat az Arany János Művelődési Központban és az Álomfogó Alapítvány rendezvényein vásárolhatnak az érdeklődők.

Az eseményt a Tiszakécskei Református Egyházközség támogatja, a sorozat az Álomfogó Alapítvány, az Arany János Művelődési Központ és a Tiszakécskei Református Egyházközség együttműködésében, Tiszakécske város Önkormányzata és az NKA támogatásával valósul meg.

A koncert fővédnöke az Andritz Kft.
Részletes program:
első rész (kb. 35 perc)

  1. kantáta: recitativo és ária

Welt, deine Lust ist Last…

Mein Verlangen…

2 dal a „Geistliche Lieder und Arien” kötetből:

Die bittre Leidenszeit beginnet…

Mein Jesu, was für Seelenweh…

c-moll fantázia (ohne BWV)

2 dal a „Geistliche Lieder und Arien” kötetből

Es ist vollbracht!…

So gibst du nun, mein Jesu, gute Nacht…

G-Dúr fantázia (BWV 572)

  1. kantáta: ária

Hasse nur, hasse mich recht…

  1. kantáta: ária

(O Seelen-Paradies…)

 

második rész (kb. 25 perc)

 

2 dal a „Geistliche Lieder und Arien”

kötetből:

Liebster Herr Jesu…

O liebe Seele, zieh die Sinnen…

c-moll fantázia (BWV 562)

  1. kantáta:  recitativo és ária (Ich habe Genug… Schlummert ein…)

2 dal a „Geistliche Lieder und Arien”

kötetből:

Komm, süsser Tod…

Bist du bei mir…

Fellépőinkről:
PÉTERY DÓRA

A budapesti Zeneakadémia elvégzése után a helsinki Sibelius Akadémián tanult klavikordjátékot Spányi Miklósnál, majd Svédországban Hans-Ola Ericsson koncertorgonista osztályába járt. A Budapesti Klavikordnapok egyik művészeti vezetője. 2014-ben tagja volt a kuopioi első nemzetközi klavikordverseny zsűrijének. 2014-ben elnyerte a John Cage Orgelstiftung 1. díját modern orgonazene tolmácsolásáért. Különféle zenei fesztiválok rendszeres vendége itthon és külföldön egyaránt. Repertoárja a kora reneszánsztól napjaink zenéjéig terjed. Számos ősbemutató fűződik nevéhez. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneakadémia doktorandusz hallgatója, tanít a Zeneakadémia egyházzene tanszékén és a budapesti Farkas Ferenc Zeneiskolában. A csillaghegyi evangélikus templom orgonistája.

KÉRINGER LÁSZLÓ

Zenei tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem karvezetés szakán, illetve a Miskolci és a Debreceni Tudományegyetem Zeneművészeti Karának magánének szakán végezte. 1988-tól 1996-ig a Szombathelyi Zeneművészeti Szakközépiskola tanára, egyben a Szombathelyi Fiú Énekiskola művészeti vezetője volt. 1996-tól a debreceni Csokonai Színház karigazgatója és operai ügyvivője, 2001-től a Budapesti Operettszínház karigazgatójaként dolgozott. 2010-től kizárólag énekléssel foglalkozik. Rendszeres közreműködője a hazai hangversenyéletnek, színházi előadások gyakori szereplője. Repertoárján főként barokk és kortárs szerzők művei szerepelnek. Énekes szólistaként többek között az Amerikai Egyesült Államokban, Svájcban, Finnországban, Svédországban, Izlandon, Romániában vendégszerepelt.