Az orgona mint kamarapartner

Ismét külföldi vendégművészt köszönthetünk orgonasorozatunkban, Olivier Eisenmann orgonaművész és Verena Steffen fuvolaművész Svájcból érkezett hozzánk. A művészpáros kedden este Kecskeméten már bemutatkozott, tiszakécskei koncertjük előtt még a Mátyás-templomban, utána pedig Nagykőrösön adnak majd koncertet.

Orgona több szerepben
Az orgona mint kamarapartner
Református templom, Tiszakécske, Templom tér

  1. július 24. 19 óra

 Olivier Eisenmann Zürichben született. Zenei tanulmányait édesapja, Will Eisenmann zeneszerző mellett kezdte, majd a luzerni konzervatóriumban tanult. Emellett a zürichi egyetemen doktorált filozófiából. 1957 óta zongoristaként, 1972 óta pedig koncertorgonistaként lép fel. A világ szinte minden országában adott már koncertet,
a legnevesebb hangversenytermek vendége volt.

Különösen odafigyel arra, hogy programját a helyi orgona sajátosságainak megfelelően állítsa össze, így mutatva be a hangszer színeit és lehetőségeit.

Hatalmas repertoárját 19 hangfelvétele tükrözi. Szívügye a svájci orgonazene, illetve az orgona-fuvola kamaradarabok népszerűsítése. Ha ideje engedi, a koncertezés mellett cikkeket ír, illetve előadásokat tart az orgonazenéről.

Verena Steffen fuvolistaként futott be hasonlóan nagy ívű karriert. Szintén a luzerni konzervatóriumban végzett, majd André Jaunet, Heinrich Keller és Takashi Saito segítségével képezte tovább magát. Életének a zene a mozgatórugója, folyamatosan koncertezik, fesztiválokon is fellép. Olivier Eisenmann mellett a fuvola-orgona kamaradarabokra szakosodott, de oktat is a luzerni tanárképző főiskolán.

Mindenkit szeretettel várunk!

a szervezők