Átadták az új árvízvédelmi töltést

Európai Uniós támogatással kapott új árvízvédelmi töltést Tiszakécske városa.
A vadász utcánál egy teljesen új töltés, még a Halász utcánál a meglévő nyári gát egy részének elbontása után, új árvízvédelmi töltés épült. Az 591,58 millió forintból megvalósuló beruházást teljes egészében Európai Uniós forrásból finanszírozta az önkormányzat.
Az új, csaknem 700 méter hosszú töltés megépítésére nemcsak azért volt szükség, mert a nyárigát és a magas parti szakasz nem felelt meg jogszabályi előírásoknak, hanem azért is, mert ha a korábbi állapotban maradt volna a gát, akkor egy árvíz esetén akár a város 60 százaléka víz alá kerülhetett volna.

A projekt keretében 691 méter hosszan épült árvízvédelmi töltés. Az új töltés kialakításában, magassági és keresztmetszeti méreteiben alkalmas a tiszai árvizek kivédésére és megfelel a jogszabályi és műszaki előírásoknak. A fejlesztés közvetlen hatása mellett, vagyis, hogy kielégítően véd majd az árvizek kártételei ellen, a közvetett hatásokról sem szabad elfeledkezni: nőt az itt lévő ingatlanok értéke, így a turizmus bevételei is emelkedhetnek.