Átadták a tiszabögi és kerekdombi szennyvízcsatorna hálózatot

A Tiszabögön és Kerekdombon elkészült szennyvízcsatorna hálózat műszaki átadás-átvételére október 12-én került sor Cibakházán.

Az eseményen Tiszakécske Város Önkormányzatának képviseletében jelen volt Tóth János, városunk polgármestere és Németh Lajos vezető főtanácsos .  A kivitelező Magyar Vakond Kft. részéről pedig több munkatársával Varga Csaba ügyvezető.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében támogatásban részesített szennyvízelvezetési és –tisztítási, hulladékgazdálkodási és ivóvízminőség-javító beruházások megvalósítását szolgáló projektek között a KEHOP -2.2.1-15-2015-00009 keretében valósult meg a fejlesztés. Az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. által összefogott konzorcium tagjai Tiszakécske, Cibakháza, Bácsbokod és Bácsborsód.

Tiszakécske városa Kerekdomb és Tiszabög szennyvízcsatorna hálózatának kiépítésével vett részt a projektben. Mostanra teljesen készen van ez a beruházás, ennek köszönhetően kerülhetett sor a műszaki átadás-átvételre. Ezt követően fogjuk értesíteni az érintett ingatlantulajdonosokat, hogy megtörténhet a lakossági rákötés. A lakosoknak érdemes helyi vállalkozókkal megcsináltatni a rákötést, a későbbi garanciális jog érvényesítése miatt – mondta el Tóth János, Tiszakécske város polgármestere.

Petrezselyem László településünk alpolgármestere, a Bácsvíz Zrt. Tiszakécskei Üzemmérnökségének vezetője kiemelte:

Sikeres volt a csatornarendszer műszaki átadás-átvétele. Az üzemeltető a jövőben is a Bácsvíz Zrt. lesz. A lakosoknak folyamatosan lehet rákötni a rendszerre, amelyet követően a vízórát le kell olvasni és az óraállással felkeresni a Bácsvíz Kossuth utca 68. szám alatti irodáját szerződéskötés céljából. Ezt a rákötéstől számított 15 napon belül meg kell tenni. (ügyfélfogadás: hétfőnként 13.00 és 18.00 óra között, csütörtökönként 8.00 és 15.00 óra között) A lakossági díj 199 Ft+ÁFA/m3 , a vállalkozásoknak pedig 256 Ft+ÁFA/m3-t kell fizetni.

Tiszakécske Város Önkormányzata